Crunchy Midtøsten kyllingsalat

Et par kulinariske ting er en gitt i mitt hus. En er at hver annen eller tre uker vil jeg spise stekt kylling til middag med godt skorpebrød og en grønn salat. Den andre er at jeg vil vende kyllingen til kyllingsalat. Legg merke til at jeg ikke sa at jeg skal steke en kylling hver annen eller tre uker, bare at jeg vil spise en. Åh, jeg har stekt min andel av kyllinger og gjør fortsatt på spesielle anledninger. Men det jeg elsker om denne spesielle middagen er at det er raskt og enkelt, og det betyr at butikken kjøpte rotisserie kylling . Disse tingene er så gode! Jeg oppfører seg vanligvis og trekker av det meste av huden for å gjøre det til et ganske sunt måltid. Det er også et måltid som må spises mens de stirrer på forsiktig av hunden min, men det er en annen historie.

Nå, om kyllingene som er igjen, fordi det sikkert vil være en god del av det. Det er min innebygde unnskyldning for å lage kyllingsalat til lunsj neste dag, og ganske muligens også middag. Så før jeg legger bort den første nattens kyllingmiddag, demonterer jeg den og stash den i en lufttett beholder i kjøleskapet. Jeg foretrekker å kutte kjøttet i stedet for å kube det, men det er en personlig preferanse.

En standard deli kyllingsalat har majones og selleri, men jeg ser det som et tomt lerret for mange smaker. Her gikk jeg Midtøsten med tahini og za'atar. Du kan fortsatt legge selleri hvis du liker, men jeg fikk knase fra gulrøtter og mandler og det var så bra!

Hva du trenger

Hvordan å klare det

Lag tahini-sausen ved å kombinere hvitløk, sesampasta, sitronsaft, gresk yoghurt og vann i bollen av en liten matprosessor. Puree til helt kombinert og krydder med salt og pepper.

Ta av huden fra kyllingen og tøm kjøttet. Legg kyllingen til en stor bolle sammen med de ristede gulrøtter og kast med tahini-sausen. Rør inn skiverne mandler, hakkede koriander og za'atar.

Ses med ekstra salt og pepper etter ønske.

Server på pita eller naanbrød med grønnsaker som baby spinat.

Ernæringsretningslinjer (per porsjon)
kalorier 560
Total mengde fett 32 g
Mettet fett 8 g
Umettet fett 13 g
kolesterol 114 mg
natrium 390 mg
karbohydrater 27 g
Kostfiber 5 g
Protein 44 g
(Ernæringsinformasjonen på våre oppskrifter er beregnet ved hjelp av en ingrediensdatabase og bør betraktes som et estimat. Individuelle resultater kan variere.)